De har tagit ModTruss till Europa. ”En produkt vi själva saknat”

Teknik & eventpodden
De har tagit ModTruss till Europa. "En produkt vi själva saknat"
Loading
/

Avsnitt 6

I ModTruss hittade de produkten de själva saknat. Nu har de dragit igång företaget ModCon som tagit ModTruss till Sverige och till delar av Europa. Hör dem berätta om tross-systemet som kan liknas vid barndomens meccano.

Det var under pandemin som David ”Klämberg” Brunander snubblade över information om det nya modulära tross-systemet ModTruss som fanns på den amerikanska marknaden. När Erik Arvidsson, som svor över allt slit och släng i branschen, hörde talas om samma produkt slog de sina påsar ihop.   

Jag har jobbat ett gäng år och sett hur mycket det är som går direkt i containern efter ett event, mässa eller vilken typ av happening det nu må vara. Det gjorde mig frustrerad. Jag tänkte att det måste finnas ett bättre sätt. Då spånade jag runt tills jag stötte på någon som sa att ”David har snappat upp något som låter som det du är ute efter”.

Erik Arvidsson, ModCon

I podden berättar de om hur det kom sig att de startade ModCon, företaget som tagit ModTruss till Sverige och till delar av Europa. David och Erik förklarar också hur ModTruss funkar och hur den skiljer sig från traditionell tross.

När man bygger med traditionell tross så sitter det ofelbart, nästa alltid, ett stag i vägen precis där man ska ha sin klämma. Fördelen med ModTruss är att man har ett hål var tredje tum, så man hamnar väldigt exakt med alla grejer.

David Klämberg Brunander, ModCon

Vill du komma i kontakt med ModCon hittar du dem här: www.mod-con.se

Här under hittar du lite bilder på ModTruss in action.

  • Bild 1 Videopoddar från Winnerbäcks turné
  • Bild 2 Samma videopoddar
  • Bild 3 Scenbygge från Darins turné
  • Bild 4 Trappa med synlig ModTruss från Darins turné
Viodeopoddar av ModTruss på turné
Viodeopoddar av ModTruss på turné
ModTruss i scenbygge
ModTruss på scen

De 3 senaste avsnitten från Teknik & Eventpodden hittar du här:

Miljövänliga transporter ”Politiken måste börja ta ansvar” Med Tina Thorsell från Transportföretagen

Så blir du den bästa projektledaren Med Agneta Josephson

Steppa upp eventsäkerheten Med Petter Säterhed, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Tomas Stålmarck, Stålmarck Live

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *