Så blir du den bästa projektledaren!

Teknik & eventpodden
Så blir du den bästa projektledaren!
Loading
/

Avsnitt 4

I det här avsnittet av Teknik och eventpodden gästas jag av projektledarexperten Agneta Josephson. Agneta har arbetat i branschen i 25 år, bland annat som projektledare och byråchef på Minnesota Communication. Idag arbetar hon med att utbilda framtidens projektledare inom branschen och har gett ut boken Projektledning helt enkelt.

I podden berättar hon vad du ska fokusera på om du vill bli en bra projektledare och varför uttrycket ”jag är ju ett kontrollfreak” ska få varningsklockor att ringa när du hör det från en projektledare.

”Många behöver öva sig på att bli bättre på att ansvarsfördela och visa sina medarbetare förtroende. En projektledares uppgift är att driva projektet framåt och att ha en löpande kontakt med uppdragsgivare. Men uppgiften är inte att vara med i varenda liten detalj.”

Agneta Josephson, Kursansvarig, föreläsare, författare

Här är Agnetas 3 bästa tips till projektledaren

  • Var tydlig med roller och ansvar. Vem gör vad och ansvarsfördela.
  • Släpp aldrig uppdragsgivaren! Det kan gå så snett om den kommunikationen brister.
  • Prioritera dokumentation! Vem som sa vad och vid vilket möte kan bli din räddning om saker ställs på sin spets i ett senare skede av ett projekt.

Till dig som vill veta mer om hur du leder ett framgångsrikt projekt från start till mål så tipsar jag om att du läser Agneta Josephson bok Projektledning Helt enkelt. Boken funkar för projektledning alla branscher även om den tar avstamp i mötes- och upplevelsebranschen.

Här kan du klicka dig in till förra avsnittet av Teknik och Eventpodden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *